Tietosuojalausunto

Yksityisyytesi on tärkeää meille, Lexmark Finland, Lexmark Nordic, L.L.C:n sivuliike Suomessa. Tiedostamme, että luovuttamasi henkilötiedot tulee suojata asianmukaisesti. Avustaaksemme tässä sinua, olemme laatineet tämän Tietosuojalausunnon, joka selittää online-tietoja koskevat käytäntömme ja valinnat joita voit tehdä tavasta, jolla tietojasi voidaan kerätä ja käyttää.

Henkilötietoja, joita kerätään internetsivuillamme ja palveluissamme voidaan säilyttää ja käsitellä Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Voimme soveltuvien lakien puitteissa käsitellä näitä tietoja myös muissa maissa, joissa tytäryhtiöillämme, alihankkijoillamme tai agenteillamme on laitteistoja. Käyttämällä jotain sivustoamme tai palveluamme, annat suostumuksesi kaikkiin tällaisiin tietojen siirtoihin maasi ulkopuolelle. Vakuutamme itse noudattavamme Euroopan unionin ja Sveitsin sekä Yhdysvaltojen kauppaministeriön välisiä niin sanottuja Safe Harbor –periaatteita. Lisätietoja Yhdysvaltojen kauppaministeriön Safe Harbor –ohjelmista on sivustolla: http://www.export.gov/safeharbor/.

Sivustot, joihin tämä Tietosuojalausunto soveltuu
Tämä Tietosuojalausunto soveltuu kaikkiin maihin Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa (“EMEA”) ja erityisesti Lexmark.com -sivustoihin EMEA-maissa.

Muiden maiden asukkaille osoitetut tietosuojalausunnot, joita sivustoillamme julkaistaan, saattavat erota tästä lausunnosta, jotta paikallisten sivustojen ja lakien ominaisuudet voidaan huomioida.

Mitä tietoja keräämme
Tämä Tietosuojalausunto soveltuu kaikkiin henkilötietoihin, joita me (tai huolellisesti valitsemamme kolmannet tahot, jotka toimivat puolestamme) keräämme tai joita meille lähetetään. ”Henkilötiedot” ovat kaikkia tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Sinun ei tarvitse toimittaa meille henkilötietoja pelkkää internetsivustojemme selaamista varten.

Keräämme henkilötietoja, kun:

  • ostat tuotteita tai palveluita;
  • rekisteröit tuotteita internetissä;
  • pyydät tuotetukea;
  • pyydät ladata ohjelmistoja;
  • luot käyttäjätilin (käyttäjätunnus ja salasana);
  • pyydät tietoja tai materiaalia (esim. raportteja tai uutiskirjeitä);
  • osallistut kyselyihin ja arviointoihin;  
  • osallistut kampanjoihin, kilpailuihin tai tuotelahjoja koskeviin arpajaisiin tai lahjoituksiin;
  • haet työpaikkaa tai lähetät meille ansioluettelon;
  • lähetät meille kysymyksiä tai kommentteja.

Henkilötiedot, joita keräämme, saattavat sisältää:

  • etu- ja sukunimesi;
  • tittelisi ja yrityksesi nimen;
  • koti- laskutus- tai muun konkreettisen paikan osoitteen (sisältäen kadun nimen, kaupungin nimen, osavaltion/provinssin nimen, postinumeron);
  • sähköpostiosoitteesi;
  • puhelinnumerosi;
  • (työnhakijoille, jotka lähettävät tietoja sähköisesti) tietoja koulutustaustasi, työkokemuksesi ja kiinnostuksesi työhön;
  • Muunlaista tunnistetta koskevan koskevan tiedon, jonka avulla Lexmark voi ottaa sinuun yhteyden perinteisesti tai internetin välityksellä;
  • kaikki tiedot, joita keräämme sinulta internetissä käyttäjätilisi yhteydessä kuten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi;
  • kaikki muut tiedot, joita lähetät meille kun käytät online-kauppaamme tai kun kommunikoit kanssamme.

Saatamme myös tallentaa IP-osoitteen, jota käytät kun olet yhteydessä internetiin. IP-osoite on yksilöllinen tunnus, jota laitteet käyttävät internetissä toisten laitteiden tunnistamiseen ja yhteydenpitoon toisten kanssa.

Kuinka käytämme tietojasi
Voimme käyttää keräämiämme henkilötietoja internetsivustojemme operoimiseen, tietopyyntöjesi täyttämiseen, tuotteittesi rekisteröintiin, työhakemuksesi käsittelyyn, markkinointimateriaalin toimittamiseen, mahdollistaaksesi osallistumisesi kilpailuihin ja kyselyihin, tuen ja palvelun toimittamiseen ja pyyntöjesi täyttämiseen. Nämä käyttötarkoitukset voivat sisältää tehokkaamman asiakaspalvelun tarjoamisen; sivustojen tai palvelujen käytön helpottaminen poistamalla tarpeen toistuvasti syöttää samoja tietoja; tuotteidemme parantamiseen tähtäävien tutkimusten ja analyysien tekemisen; palvelut ja ratkaisut; ja sinun kiinnostuksen kohteittesi ja mieltymystesi mukaan räätälöityjen sisältöjen ja mainosten näyttäminen soveltuvan lainsäädännön mukaisesti

Saatamme myös käyttää henkilötietojasi ollaksemme yhteydessä sinuun. Saatamme lähettää sinulle tiettyjä pakollisia yhteydenottoja kuten tervetulotoivotuskirjeitä, laskumuistutuksia, tietoja teknisiin palveluihin liittyvistä asioista ja tuki-ilmoituksia. Jotkut palveluistamme saattavat lähettää toistuvia jäsenkirjeitä, joita pidetään palveluiden osina. Saatamme myös olla sinuun yhteydessä tiedottaaksemme tuotteista ja palveluista, joita on saatavissa meiltä tai tytäryhtiöiltämme.

Jos olet valinnut ottaa vastaan lähettämäämme myynninedistämismateriaalia, voimme myös käyttää (mutta emme luovuta) henkilötietojasi mainostaaksemme ja markkinoidaksemme meidän ja/tai tytäryhtiöidemme tuotteita, palveluita ja erikoistarjouksia, jotka voivat kiinnostaa sinua.

Voit perua antamasi suostumuksen koska tahansa, huomioiden kuitenkin oikeudelliset tai sopimuksista johtuvat rajoitukset ja riittävän käsittelyajan. Jos haluat peruuttaa antamasi suostumuksen, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy.fi@lexmark.com. Informoimme sinua suostumuksen peruuttamisen seuraamuksista.

Internetsivuilla kerättyjä henkilötietoja voidaan yhdistää sellaisten tietojen kanssa, joita toimitat muilla tavoin kuten tuotteiden rekisteröimisellä, huoltopuheluilla, ”Connect” ja “Rewards” -ohjelmiemme kautta tai alan messuilla.

Evästeet
Eväste on pieni määrä dataa, joka usein sisältää yksilöllisen tunnisteen, ja joka lähetetään tietokoneesi tai matkapuhelimesi internetselaimeen internetsivuston tietokoneelta. Eväste tallennetaan laitteeseesi. Kukin internetsivu voi lähettää oman evästeen internetselaimeesi, jos selaimesi asetukset sallivat sen, mutta (yksityisyytesi suojelemiseksi) selaimesi sallii internetsivuston ainoastaan päästä käsiksi evästeisiin, jotka kyseinen sivusto on lähettänyt, ei muiden sivustojen evästeisiin. Evästeet tallentavat tietoja online-preferensseistäsi ja mahdollistavat meidän räätälöidä sivustojamme mieltymystesi mukaisiksi.

Internetsivustomme käyttävät evästeitä. Jos päätät poistaa evästeet käytöstä internetselaimessasi, et välttämättä pysty kunnollisesti käyttämään tiettyjä toimintoja internetsivuillamme. Käytämme useita kolmansia osapuolia tarkkailemaan internetsivustojemme liikennettä, tilastointia, mainosten ns. läpi-klikkauksia ja muita toimintoja. Milloin me olemme heidät siihen valtuuttaneet, nämä kolmannet osapuolet voivat käyttää evästeitä, sivustojemme lokitietoja, verkkojäljitteitä ja muita seurantateknologioita sivustojemme käytön arvioimiseen.

Me sisällytämme myös verkkojäljitteitä HTML-muotoisiin sähköpostiuutiskirjeisiin, jotta voimme laskea kuinka moni uutiskirje (tai yksittäinen artikkeli, linkki tms.) avataan.

Nykyiset internetselainten versiot mahdollistavat käyttäjälle tehokkaan kontrollin siihen kuinka evästeitä asetetaan sekä kuinka kauan pääsivuston ja kolmansien tahojen evästeitä säilytetään. Saadaksesi lisätietoja evästeiden hallinnasta, etsi hakusanalla ”eväste” tai ”cookie” selaimesi ”Ohje/Apu” tai ”Help” -valikosta.

Kuinka jaamme tietojasi
Pidämme henkilötietosi luottamuksellisina. Emme myy tai vuokraa henkilötietojasi muille. Ellet ole antanut suotumustasi, emme käytä tai jaa henkilötietojasi tavoilla, jotka eivät liity siihen käyttötarkoitukseen, joka kuvattiin sinulle, kun luovutit tiedot. Käytämme palveluntarjoajia ja toimittajia (”agentit”) suorittamaan tiettyjä toimintoja puolestamme, esimerkiksi nämä agentit voivat toimittaa tuotteita sinulle, toimittaa tuotetukea ja –palvelua, ylläpitää tietojärjestelmiämme ja avustaa meitä markkinointi- ja viestintähankkeissa. Nämä agentit ovat oikeutettuja saamaan ainoastaan ne henkilötiedot, joita tarvitaan palvelujen tuottamiseksi. Nämä tahot ovat velvoitettuja säilyttämään vastaanottamiensa tietojen luottamuksellisuuden ja niitä on kielletty käyttämästä tietoja mihinkään muihin tarkoituksiin.

Jotkut tuotteistamme saattavat olla yhteisesti brändättyjä ja niitä tarjotaan yhdessä meihin kuulumattomien yritysten kanssa. Jos rekisteröit tällaisia tuotteita, sekä me että tällainen toinen yhtiö saattaa saada toimittamasi tiedot.

Me saatamme käyttää ja/tai luovuttaa henkilötietojasi, jos pidämme sitä tarpeellisena, jotta (a) voimme toimia lain tai meitä velvoittavan oikeudellisen määräyksen edellyttämällä tavalla; (b) voimme vastata poliisin tai valtiollisen viranomaisen tekemään tietopyyntöön; (c) voimme suojata ja puolustaa oikeuksiamme tai omaisuuttamme (mukaan lukien sopimustemme täytäntöönpanon); tai (d) voimme hätätilanteissa suojata työntekijöidemme tai muiden henkilökohtaista turvallisuutta.

Me tai tytäryhtiömme saatamme sulautua toisen yhtiön kanssa, liiketoimintamme voidaan ostaa, tai kolmansille kuuluvaa omaisuutta voidaan hankkia. Tällaisten transaktioiden tapahtuessa pyrimme suojaamaan henkilötietoja asianmukaisella tavalla.

Sinun valintasi
Voit valita haluatko toimittaa meille henkilötietojasi vai et. Aina kun keräämme henkilötietoja toimitamme sinulle ilmoituksen, joka kertoo sinulle tietojen keräämistarkoituksen, jonka tulisi helpottaa sinua tekemään tämä päätös. Jos valitset olla toimittamatta henkilötietoja, joita pyydämme internetissä, voit kuitenkin vierailla useimmilla sivustoistamme, mutta et ehkä pysty hyödyntämään tiettyjä valintoja, tarjouksia ja palveluita, joihin kuuluu osana meidän ja sinun välinen yhteydenpito. Jos päätät, että meidän sekä tytäryhtiöidemme ja sinun välillä on sopimuksellinen tai muu liikesuhde, me luonnollisesti jatkamme yhteydenpitoa sinuun tätä liikesuhdetta koskien.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden valita voiko henkilötietojasi (a) luovuttaa kolmannelle osapuolelle joka ei ole agentti tai (b) käyttää muuhun tarkoitukseen kuin siihen, mitä varten se alun perin kerättiin tai mitä varten olet myöhemmin antanut valtuutuksen. Tarjoamme käyttöösi kohtuulliset keinot, joiden avulla voit toteuttaa valintasi tiedon keräämisen hetkellä tai käyttäen muita tapoja.

Nämä vaihtoehdot eivät sovellu Lexmarkilta tuleviin yhteydenottoihin, jotka tapahtuvat pääsääntöisesti tilausten, sopimusten, tuen, tuoteturvallisuuden ja turvallisuusvaroitusten, ohjelmistopäivitysten tai muiden hallinnollisten tai liiketoimiin liittyen asioiden hallinnointiin.

Kuinka voit pitää tietosi virheettöminä
Me pyrimme pitämään henkilötietosi siten, että ne eivät ole virheellisiä. Olemme toteuttaneet tekniikoita, hallintoprosesseja ja käytäntöjä, jotka auttavat pitämään tiedot virheettöminä. Annamme henkilöille kohtuullisen mahdollisuuden tarkistaa ja korjata heidän henkilötietonsa. Käytämme kohtuullisia keinoja tarvittavien korjausten tekemiseksi. Suojataksemme yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi, teemme myös tarvittavat toimenpiteet, jotta voisimme varmistua henkilöllisyydestäsi ennen kuin annamme pääsyn tietoihin tai teemme muutoksia ylläpitämiimme tietoihin.

Henkilötietojesi pitäminen turvassa
Me otamme vakavasti meihin osoittamasi luottamuksen. Jotta voisimme suojautua henkilötietojasi luvatonta käyttöä, väärinkäyttöä, ilmituloa tai muuttamista vastaan, käytämme asianmukaisia tiloja koskevia turvatoimia sekä teknisiä ja hallinnollisia toimia. Tilamme on suunniteltu siten, estämme luvattoman pääsyn tietokantalaitteisiin ja asiakirjojen fyysisiin kopioihin. Sähköiset turvatoimet kuten palomuurit, pääsyn rajoitukset ja salaukset suojaavat tietomurtoja ja muuta luvatonta pääsyä vastaan. Lexmark rajoittaa henkilötietoihin pääsyn vain niihin henkilöihin organisaatiossaan tai agentteihin, joilla on erityinen liiketoiminnallinen tarve henkilötietojen ja datan ylläpitoon ja käsittelyyn.

Henkilötietojesi säilyttäminen
Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin säilytys on tarpeen käyttötarkoituksen toteuttamiseksi sekä soveltuvien lakien noudattamiseksi. Suostumuksesi sanottuun käyttötarkoitukseen säilyy voimassa senkin jälkeen kun sopimussuhteemme sinuun päättyy.

Noudattamisen valvonta
Tarkastamme säännöllisesti, että toimimme tämän Tietosuojalausunnon mukaisesti. Pyydämme esittämään kaikki tätä lausuntoa tai käyttämiämme henkilötietojen käsittelytapoja koskevat mahdolliset kysymykset tai muut asiat ottamalla meihin yhteyttä alla olevaa linkkiä käyttäen tai jäljempänä esitettyyn osoitteeseen. Vastaanottaessamme kirjallisia kysymyksiä tai muita asioita mainittuun osoitteeseen toimintaperiaatteemme on ottaa yhteyttä yksittäiseen käyttäjään tämän asiaa koskien. Tutkimme ja pyrimme ratkaisemaan henkilötietojen käyttöön ja ilmaisemiseen liittyvät asiat tämän lausunnon periaatteiden mukaisesti.

Lasten yksityisyys
Emme tietoisesti kerää alle 13-vuotiaiden lasten tietoja eivätkä internetsivumme ole suunnattu alle 13-vuotiaille lapsille. Rohkaisemme vanhempia ja huoltajia olemaan aktiivisesti mukana lastensa internetin käytössä ja siellä olevissa kiinnostavissa asioissa.

Linkit muille sivustoille
Osa internetsivustomme sivuista saattaa sisältää linkkejä kolmansien tahojen internetsivustoille. Emme ole hyväksyneet emmekä kontrolloi mainittujen sivustojen sisältöä tai niiden yksityisyydensuojaehtoja. Suosittelemme, että luet huolellisesti erikseen jokaisen sivuston yksityisyydensuojaehdot niillä vieraillessasi.

Miten saat meihin yhteyden tarkastellaksesi, tarkistaaksesi tai korjataksesi tietojasi
Teemme kaupallisista näkökohdista katsoen kohtuullisia toimia pitääksemme tietosi aukottomina, ajantasaisina ja tarkkoina. Jos haluat ottaa meihin yhteyttä, tarkastella, päivittää tai korjata henkilötietojasi ole hyvä ja ota meihin yhteyttä milloin tahansa tai kirjoita meille:

sähköpostitse
privacy.fi@lexmark.com

tai

seuraavaan postiosoitteeseen
EMEA Privacy Policy Lexmark
Lexmark International Technology Kft.
Lechner Ödön fasor 8.
Millennium Tower III., 2nd floor
1095 Budapest
Unkari

Kun olet meihin yhteydessä, ilmoitathan ystävällisesti nimesi, osoitteesi, minkä tahansa sähköpostiosoiteen, jonka olet rekisteröinyt internetsivusto(i)llemme ja kuvauksen tilanteesta, jolloin olet antanut tiedot (esimerkiksi tuotteen rekisteröimiseksi, saadaksesi uutislehden, jne.). Ryhdymme kohtuullisiin toimiin saadaksemme muutokset niin pian kuin käytännössä on mahdollista yhdistettyä hallussamme oleviin henkilötietoihin. Yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi suojellaksemme ryhdymme lisäksi kohtuullisiin toimiin henkilöllisyytesi varmistamiseksi ennen kuin annamme luvan tarkastella tai tehdä muutoksia hallussamme oleviin tietoihin.

Suostumus ja sopimus
Tätä internetsivustoa käyttämällä annat suostumuksesi tämän Tietosuojalausunnon ehdoille. Jos et hyväksy näitä ehtoja, sinun ei tule ilmaista mitään henkilötietoa tällä internetsivustolla.

Muutokset tähän lausuntoon
Mikäli muutamme tätä lausuntoa, julkaisemme tarkistetun lausunnon ja sen tarkistuspäivämäärän tässä. Mikäli teemme lausuntoon huomattavia muutoksia, julkaisemme asiasta mahdollisesti ilmoituksen kotisivuillamme. Kaikkia muutoksia sovelletaan vasta tarkistuspäivästä alkaen.

Lexmark, maaliskuu 2012