Tillbaka till Huvudsida

Beskära foton manuellt

Om funktionen Auto-beskärning inte ger önskat resultat kan du beskära fotona manuellt.

  1. Fyll på papper i pappersfacket.
  2. Lägg ett originaldokument på skannerglaset.
  3. Öppna Lexmark 4300 Series Center.
  4. Antingen på fliken Skanna eller fliken Kopiera klickar du på Förhandsgranska/Redigera för att öppna dialogrutan Skanna eller dialogrutan Kopiera.
    Obs! Känslighet för auto-beskärning i dialogrutan Skanna aktiveras när Foto väljs på menyn "Vad skannas?" på fliken Skanna. Känslighet för auto-beskärning i dialogrutan Kopiera aktiveras när Auto-avkänning väljs på snabbmenyn "Ursprunglig bildstorlek" på fliken Kopiera.
  5. I förhandsgranskningsområdet klickar du var som helst utanför den streckade ramen som definierar beskärningsområdet. Då avaktiveras auto-beskärningsfunktionen och den streckade ramen försvinner.
  6. Placera pekaren på bilden. Klicka och dra med musen för att skapa ett eget beskärningsområde.
    • Placera pekaren över beskärningslinjens hörn eller sidohandtag. Klicka och dra med musen i hörnet eller sidohandtaget för att utöka eller minska beskärningsområdet.
    • När markören är i objektläge (visas med en hand) klickar du och drar med musen för att flytta beskärningsområdet och välja den del av fotot som ska skannas eller kopieras.
  7. Klicka på Förhandsgranska igen för att uppdatera bilden i förhandsgranskningsområdet.
    Obs! Alla ändringar och justeringar i inställningarna visas inte i förhandsgranskningsbilden när du klickar på knappen Förhandsgranska igen.
  8. Klicka på Skanna eller Kopiera.

När du klickar på Skanna är det bara det bestämda beskärningsområdet som sparas eller skickas till programmet. När du klickar på Kopiera skrivs bara det bestämda beskärningsområdet ut.

Liknande ämnen

Fylla på papper

Lägga originaldokument på skannerglaset

Beskära foton med Auto-beskärning

Förstora eller förminska en bild vid utskrift

Skriva ut en affisch

Problem vid skanning och kopiering

Tillbaka till Arbeta med foton