Tillbaka till Huvudsida

Beskära foton med Auto-beskärning

Du kan beskära foton för att framhäva särskilda brännpunkter eller för att visa endast en viss del av en bild. Dialogrutorna för både Skanna och Kopiera har auto-beskärningsfunktion.

  1. Fyll på papper i pappersfacket.
  2. Lägg ett originaldokument på skannerglaset.
  3. Öppna Lexmark 4300 Series Center.
  4. Antingen på fliken Skanna eller fliken Kopiera klickar du på Förhandsgranska/Redigera för att öppna dialogrutan Skanna eller dialogrutan Kopiera.
    Obs! Känslighet för auto-beskärning i dialogrutan Skanna aktiveras när Foto väljs på menyn "Vad skannas?" på fliken Skanna. Känslighet för auto-beskärning i dialogrutan Kopiera aktiveras när Auto-avkänning väljs på snabbmenyn "Ursprunglig bildstorlek" på fliken Kopiera. När Känslighet för auto-beskärning väljs bildas en streckad ram runt bilden i förhandsgranskningsområdet. Den streckade ramen definierar beskärningsområdet.
  5. Gör de justeringar som behövs.
    • Använd reglaget Känslighet för auto-beskärning för att justera beskärningsområdet. Programmet bestämmer beskärningsområde baserat på den relativa ljusstyrkan eller mörkheten i bilden.
    • Placera pekaren över beskärningslinjens hörn eller sidohandtag. Klicka och dra med musen i hörnet eller sidohandtaget för att utöka eller minska beskärningsområdet.
    • När markören är i objektläge (visas med en hand) klickar du och drar med musen för att flytta beskärningsområdet och välja den del av fotot som ska skannas eller kopieras.
    • Obs! Filstorleken, bredden och höjden för beskärningsområdet visas i förhandsgranskningsområdets nederkant. Välj önskad måttenhet på snabbmenyn.
  6. Klicka på Förhandsgranska igen för att uppdatera bilden i förhandsgranskningsområdet.
    Obs! Alla ändringar och justeringar i inställningarna visas inte i förhandsgranskningsbilden när du klickar på knappen Förhandsgranska igen.
  7. När du är nöjd med den beskurna bilden klickar du på Skanna eller Kopiera.

När du klickar på Skanna är det bara det bestämda beskärningsområdet som sparas eller skickas till programmet. När du klickar på Kopiera skrivs bara det bestämda beskärningsområdet ut.

Om du vill ha mer information om manuell beskärning kan du se Beskära foton manuellt.

Liknande ämnen

Fylla på papper

Lägga originaldokument på skannerglaset

Beskära foton med hjälp av kontrollpanelen

Förstora eller förminska en bild vid kopiering

Förstora eller förminska en bild vid utskrift

Skriva ut en affisch

Problem vid skanning och kopiering

Tillbaka till Kopiera
Tillbaka till Skanna